Catering checklist Door Ingrid Geel Nilsson

Heb je catering nodig voor een feest of evenement maar weet je niet precies waar je aan moet denken? Dan heb ik hier een lijst samengesteld met de meest voorkomende vragen die een cateraar aan je zal stellen. Probeer zelf antwoorden te vinden op deze vragen, dan heb je alvast een goed begin om een opdracht met een cateraar te bespreken.

  • Wat voor type catering zoek je: afhaalcatering, buffet, lunch, diner, borrel met hapjes, zoete gerechten of anders?
  • Om hoeveel personen gaat het?
  • Om welke datum gaat het?
  • Wat is het tijdsschema?
  • Zijn er dieetwensen: denk aan glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch etc. ?
  • Om wat voor locatie gaat het: bv. bij een bedrijf, privéhuis, feestlocatie, buiten, in een tent etc.
  • Is er keukenpersoneel en/of bediening nodig?
  • Is er een keuken of andere voorzieningen aanwezig op de locatie?
    • Zo ja, hoe groot en met welk apparatuur?
  • Zijn er voldoende borden, bestek en glazen aanwezig?
  • Zijn er voldoende tafels, stoelen, ev. buffettafels, ev. statafels aanwezig?
  • Zal de cateraar ook voor de dranken zorgen?
    • Zo ja, wens je een drankenarrangement (een vaste prijs p.p.) of dranken op nacalculatie?
  • Zijn er voldoende koelmogelijkheden voor dranken op de locatie?