Masterclass Zweedse zoete lekkernijen – 10 juni, 2018 Door Ingrid Geel Nilsson

Heb je altijd de Zweedse patisserie beter willen leren kennen? Dat kan op zondag 10 juni tijdens de masterclass Zweedse zoete lekkernijen.

Tijdens deze masterclass maakt iedereen zijn eigen Prinsesstårta. Dat kan dus ook anders dan de traditionele met groene marsepeinen bedekte taart met smaak van frambozen. Wij maken een lente taart met o.a lemon curd. De bodem is al voor je gebakken maar je maakt zelf de vulling, zet de taart in elkaar en decoreert de taart.

Verder maken we de klassieke vanillehartjes die je bij ieder “konditori” in Zweden kan vinden. Deze koekjes smelten echt in de mond!

Ik laat jullie ook zien hoe je echte patisseriewaardige chocoladebollen maak. Dat heb ik geleerd bij de Zweedse patisserie waar ik in de zomer van 2016 stage liep :-). Ze hebben zelfs prijzen gewonnen voor die chocoladebollen!

Als laatste onderdeel maken wij ook “biskvier”. Dit zijn mooie koekjes met een amandelbodem, bestreken met een chocolade-botercreme en afgemaakt met glanzende pure chocolade!

Je maakt zelf alle onderdelen.

Wat gaan we maken:

  • een Prinsesstårta, maar anders qua smaak en kleur dan de traditionele groene taart (ongeveer 18 cm Ø)
  • vanillehartjes
  • chocoladebollen de luxe
  • biskvier

Inclusief in de workshop:

– welkomstdrankje en hapje
– uitleg en begeleiding van het bereiden van de Zweedse zoete lekkernijen
– koffie/thee/sap tijdens de workshop
– alles wat je gemaakt heb neem je in taartdozen mee naar huis
– alle recepten in pdf-formaat via e-mail na de workshop

De workshop start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Bekijk hier foto’s van een workshop!

De locatie is de mooie en professioneel ingerichte keuken van De Wilg op Mecklenburglaan 3-5, 3581 NV Utrecht (stad).

Min. 8 en max. 10 deelnemers.

Kosten zijn € 70 (inclusief 6% btw) per persoon.

Aanmelding uiterlijk op vrijdag 25 mei.

Welkom!