Zweedse keuken, “julbord” – 26 november 2017 Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 26 november geef ik een Zweedse workshop met thema “julbord” (de Zweedse kersttafel). In Zweden wordt er vlak voor en tijdens kerst “julbord” gegeten, in een restaurant met collega’s of thuis met vrienden en familie.

 

Wat gaan we koken:Julbord vykort1

Wij bereiden verschillende traditionele koude en warme gerechten zoals bv.:

  • gravad lax (gepekelde zalm)
  • verschillende soorten ingelegde haring
  • knäckebröd
  • kerstworst maken
  • spareribs op Zweedse wijze
  • verschillende soorten kool zoals: rode kool en palmkool
  • kerstham / gehaktballen / janssons frestelse
  • mosterd maken

Deze gerechten worden in buffetform geserveerd. Ook maken we een kleine dessertbuffet inclusief “pepparkakor” en Zweedse kerstsnoepjes zoals bv. knäck.

 

 Inclusief in de workshop:

– welkomstdrankje en hapje
– uitleg en begeleiding van het bereiden van de Zweedse julbord
– wijn/fris/julmust/water tijdens het “julbord”
– een pot eigengemaakte mosterd om mee te nemen naar huis
– alle recepten in pdf-formaat via e-mail na de workshop

De locatie is de mooie en professioneel ingerichte keuken van De Wilg op Mecklenburglaan 3-5, 3581 NV Utrecht (stad).

De workshop start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Bekijk hier foto’s van een vorige workshop!

Min. 8 en max. 10 deelnemers.
Kosten zijn € 70 (inclusief 6% btw) per persoon.

Aanmelding uiterlijk op vrijdag 10 november.
Er zijn nog 4 plekken beschikbaar!

Welkom!