26 cm doorsnee vorm
140 g boter, op kamertemperatuur
100 g suiker
1 ei
1 tl vanillesuiker
200 g bloem
50 g amandelmeel
500 g blauwe bosbessen
85 g suiker
2 el aardappelzetmeel
Kruimeldeeg:
100 g suiker
60 g havervlokken
110 g bloem
150 g boter
- Doe de boter en suiker in een kom en roer het zacht en luchtig. Voeg het ei toe en meng goed. Meng het bloem, amandelmeel en vanillesuiker met elkaar. Voeg daarna aan het botermengsel toe. Bewerk tot een deeg.
- Laat het deeg voor in ieder geval een uur in de koelkast opstijven, het liefst over nacht.
- Bekleed de taartvorm met het deeg. Misschien houd je een beetje deeg over. Dit kan je prima bewaren in de diepvries.
- Blauwe bosbessen op de bodem van taartvorm leggen en bestrooien met suiker en aardappelzetmeel (om het vocht van de bessen te binden), een beetje schudden.
- In kom droge ingrediënten voor kruimeldeeg mengen. Koude boter toevoegen in kleine blokjes. Met de vingers verder verkruimelen.
- Kruimeldeeg op de bessen doen en taart afbakken op 195 graden voor ongeveer 40 minuten.