Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Brandnetelsoep Door Ingrid Geel Nilsson

Mijn favoriet lentegerecht is brandnetelsoep! Het geeft me echt zo een lentegevoel als ik zelfgemaakte brandnetelsoep eet. Én het is heel lekker en gezond! 

Brandnetels zijn een van de eerste dingen die je wild kunt plukken. Eigenlijk geldt de kleiner de beter qua smaak. Het beste is om alleen de topjes te gebruiken. Ik ben zelf niet zo handig in om de topjes te plukken zonder me te steken dus ik gebruik dunne keukenhandschoenen. Wil je leren hoe je ze zonder handschoenen kunt plukken? Kijk dan dit handige filmpje:

https://youtu.be/kLphauBqnSs

 
Brandnetelsoep
4 porties
ongeveer 2 l kleine brandnetel-blaadjes en toppen
2 l water met 2 tl zout (voor het blancheren)
2 el boter
2 el tarwebloem
1 l water
2 groentebouillonblokjes
ev. zout en peper
 

voor het serveren: 4 gekookte eieren

 

 
1. Was de brandnetels 3 keer in koud water en verwijder eventuele dikke stelen.
2. Breng het water met zout aan de kook en voeg de brandnetels toe. Kook ze voor ongeveer 5 minuten.
3. Giet de brandnetels af en hak ze fijn.
4. Laat de boter smelten in en soeppan. Voeg de gehakte brandnetels toe en laat ze eventjes fruiten. Voeg de bloem toe en meng goed met een houten lepel.
5. Voeg het water al roerend toe en breng de soep aan de kook. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Laat de soep 3-5 minuten koken en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
6. Serveer de soep met gekookte eieren.
Eet smakelijk!