Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Broodjes met lijnzaad en havervlokken Door Ingrid Geel Nilsson

ongeveer 25 stuksGrotbullar vierkant

300 + 200 ml melk
70 g lijnzaad
60 g havervlokken
200 ml crème fraiche
42 g verse gist
3 el stroop
1 tl zout
1 tl bakpoeder
ongeveer 600 g tarwebloem

1. Doe de 300 ml melk, lijnzaad en havervlokken in een steelpan en kook er een papje van.
2. Haal de pan van het vuur en voeg de resterende melk en crème fraiche toe aan het papje. Controleer de temperatuur, het moet nu ongeveer 37 graden zijn (lauwwarm). Laat eventueel nog even afkoelen.
3. Verkruimel de verse gist in een kom en roer de gist los met een beetje van het lauwwarme papje. Voeg daarna de rest van het papje toe.
4. Voeg de stroop toe en roer goed.
5. Voeg als laatste het zout en bijna alle tarwebloem toe. Bewerk tot een mooie deeg.
6. Laat het deeg voor ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plek.
7. Kneed het deeg door en rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 2 ½ cm. Steek rondjes van ongeveer 6 cm uit met een glas of een ronde uitsteekvorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Laat de broodjes nog 15 minuten rijzen onder een theedoek.
9. Verwarm de oven voor op 215˚C (heteluchtoven).
10. Bak de broodjes voor ongeveer 10-12 minuten.
11. Geniet van de lauwwarme broodjes met boter en plakjes lekkere kaas!