Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Kaviaarsoufflé van Koning Carl XVI Gustaf Door Ingrid Geel Nilsson

Dit is een heerlijk, licht gerecht dat goed past bij een brunch of als voorgerecht bij een diner. Je kunt de soufflés helemaal voorbereiden en de gevulde vormen in de koelkast enkele uren bewaren tot het moment van afbakken!

Dit recept van onze koning werd gepubliceerd in het kookboek “Sveriges nya landskapsrätter”, uitgegeven door ICA (de Albert Hein van Zweden) in 2012. In het boek staat koning Carl Gustaf op de foto als hij eiwitten klopt en checkt op de juiste dikte 🙂

ca 6 porties

(bakjes van ongeveer 200 ml inhoud of ca 12 porties voor minibakjes van ongeveer 100 ml inhoud )Kaviarsoufflee klein

Ingrediënten:
3 eieren
190 ml crème fraiche
1 el tarwebloem, gezeefd
3 el Kalles kaviaar (te koop bij IKEA)
2 kleine sjalotjes, fijngesnipperd
½ bos bieslook, fijngesneden
snufje zout
gemalen witte peper
boter en tarwebloem voor de ovenschaaltjes

  1. Zet de oven op 220 graden (200 graden voor heteluchtoven).
  2. Scheid de eieren, hou het eiwit apart van de dooiers.
  3. Meng de dooiers met de crème fraiche in een kom. Voeg de gezeefde tarwebloem toe en daarna de kaviaar, schalotjes, bieslook, zout en peper. Meng goed.
  4. Eiwit kloppen: Let op: de kom en garde van de keukenmachine moeten vetvrij zijn. Maak ze schoon met een beetje azijn en water. Naspoelen met water en drogen met keukenpapier. Klop het eiwit in de keukenmachine tot dat het stijf is. Het moet mogelijk zijn om de kom op zijn kop te houden zonder dat de inhoud eruit gaat.
  5. Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het crème fraiche mengsel door middel van spatelen en voorzichtig roeren. Voeg daarna voorzichtig spatelend de rest van het eiwit toe.
  6. Beboter de ovenschaaltjes zeer nauwkeurig en bestuif ze met bloem.
  7. Vul de schaaltjes tot ongeveer ¾ met het beslag.
  8. Plaats de schaaltjes op een bakplaat in het midden van de oven en bak ze voor 6-7 minuten.