Online kookworkshop: Zweedse keuken – BOHUSLÄN! Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 16 mei om 15.00 uur geef ik een interactieve online kookworkshop gericht op de Zweedse keuken met het thema BOHUSLÄN!

Tijdens deze online kookworkshop maken wij gerechten die specifiek zijn voor de noordelijke westkust van Zweden, Bohuslän. Het landschap wordt gedomineerd door de zee en rotsen. Verder is dit gedeelte van Zweden bekend om zijn schatten uit de zee en daarom is hier de Zweedse visindustrie gebaseerd met de fabrieken van ABBA en Grebbestad.  Wij maken twee gerechten met vis, schaal- en schelpdieren:

  • Als voorgerecht maken we een Westkustsalade met o.a. garnalen, mosselen, kreeftenstaarten, doperwten en witte asperges. Omdat ik deze kookworkshop geef tijdens de aspergetijd koken we verse witte asperges voor de salade.
  • Als hoofdgerecht maken we de lekkerste visballen (fiskbullar) van een combinatie van kabeljauw en zalm in een heerlijke dillesaus. 

Voor bij de visballen kan je zelf kiezen voor om b.v. gekookte aardappelen of rijst te maken en om eventueel extra groenten erbij te serveren. Vanwege de tijd is dit niet een onderdeel van de workshop.

Rond 17.00 uur heb jij het avondeten klaarstaan. Trakteer je familie of nodig een vriend/vriendin uit om van deze heerlijke Zweedse gerechten te genieten!

De workshop wordt gegeven via Zoom. Wij gaan samen koken, ik in mijn keuken die je op het scherm ziet en jij in jouw eigen keuken thuis. 

Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen.

Je krijgt een boodschappenlijst voor 4 personen. Eventuele overgebleven visballen kan je in de diepvries doen. Je kunt natuurlijk ook de recepten halveren en voor 2 personen koken. 

Als je alles klaarlegt hoef je tijdens de workshop niet te zoeken. Tijdens de workshop kan je ook vragen stellen via de chat of door je microfoon aan te zetten tijdens een vraag stellen.

NB! Voor deze kookworkshop heb je een keukenmachine met een mes of een grote hakmolen nodig voor het fijnmalen van het visvlees.

Samenvatting
Datum: zondag 16 mei, 2021
Tijd: 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur
Locatie: in jouw eigen keuken met je eigen laptop, tablet of ipad via online meeting platform Zoom
Deelnamegeld: € 34,50 (inclusief 9% btw)
Vooraf krijg je een boodschappenlijst en gereedschappenlijst. Ook het meeting ID en wachtwoord voor de Zoom-meeting. Verder krijg je een korte toelichting over het gebruiken van Zoom.
Achteraf krijg je de volledige recepten via mail toegestuurd.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 mei, 2021 door het invullen van onderstaand formulier: