Online kookworkshop: Zweedse keuken – HERFST 3-gangen menu Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 10 oktober om 15.00 uur geef ik een interactieve online kookworkshop gericht op de Zweedse keuken met het thema HERFST 3-gangen menu!

Tijdens deze online kookworkshop maken wij gerechten die overal in Zweden populair zijn, ze zijn niet verbonden aan een speciaal landschap. Wat gaan we dan maken?

  • Wij maken als voorgerecht romige bospaddenstoelensoep
  • Als hoofdgerecht maken we ‘pannbiffar’ (sappige kleine burgers) met gebakken ui, roomsaus en ingelegde komkommer.
  • En als dessert maken we ‘kladdkaka’ (kleverige chocoladetaart) met lobbig geklopte slagroom. Dus een echte driegangenmenu!

Voor bij de ‘pannbiffar’ kan je zelf kiezen om b.v. gekookte aardappelen of aardappelpuree te maken en om eventueel extra groenten erbij te serveren. Vanwege de tijd is dit niet een onderdeel van de workshop.

Rond 17.15 uur heb jij het avondeten klaarstaan. Trakteer je familie of nodig een vriend/vriendin uit om van deze heerlijke Zweedse gerechten te genieten!

De workshop wordt gegeven via Zoom. Wij gaan samen koken, ik in mijn keuken die je op het scherm ziet en jij in jouw eigen keuken thuis. 

Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen.

Je krijgt een boodschappenlijst voor 4 personen. Als je ‘pannbiffar’ overhoud kun je ze in de diepvries doen. Je kunt natuurlijk ook de recepten halveren en voor 2 personen koken. De ‘kladdkaka’ blijft zeker een week lekker. 

Als je alles klaarlegt hoef je tijdens de workshop niet te zoeken. Tijdens de workshop kan je ook vragen stellen via de chat of door je microfoon aan te zetten tijdens een vraag stellen.

NB! Voor deze workshop heb je een OVEN nodig!

Samenvatting
Datum: zondag 10 oktober, 2021
Tijd: 15.00 uur tot ongeveer 17.15 uur
Locatie: in jouw eigen keuken met je eigen laptop, tablet of ipad via online meeting platform Zoom
Deelnamegeld: € 34,50 (inclusief 9% btw)
Vooraf krijg je een boodschappenlijst en gereedschappenlijst. Ook het meeting ID en wachtwoord voor de Zoom-meeting. Verder krijg je een korte toelichting over het gebruiken van Zoom.
Achteraf krijg je de volledige recepten via mail toegestuurd.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 oktober, 2021 door het invullen van onderstaand formulier: