Online kookworkshop: Zweedse keuken zoet – Kanelbullar bakken! Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 20 februari om 14.00 uur geef ik een interactieve online kookworkshop gericht op de Zweedse zoete keuken met het thema Kanelbullar maken!

Wij bakken samen echte Zweedse ‘kanelbullar’ (kaneelkoffiebroodjes). Van hetzelfde deeg maken we 9 kleine kaneelkoffiebroodjes (ik laat hiervoor drie verschillende manieren zien om ze te vormen) en een kaneelbroodjeskrans gevuld met appel. Tijdens het rijzen van de koffiebroodjes maken we ook chocoladekokosbollen, de favoriete no bake koekje voor jong en oud!

Dit is dus de perfecte kookworkshop voor iedereen die graag de basis van de Zweedse zoete keuken en de FIKA cultuur beter wilt leren kennen. Geen FIKA zonder een ‘bulle’ 🙂

Je kunt de de kaneelkoffiebroodjes prima invriezen. Je kunt ook de kaneelbroodjeskrans bv. door midden snijden en de helft invriezen. De chocoladekokosbollen zijn zeker 1,5 week in de koelkast houdbaar maar ook deze kunnen prima in de vriezer.

De workshop wordt gegeven via Zoom. Wij gaan samen bakken, ik in mijn keuken die je op het scherm ziet en jij in jouw eigen keuken thuis. 

Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen.

Als je alles klaarlegt hoef je tijdens de workshop niet te zoeken. Tijdens de workshop kan je ook vragen stellen via de chat of door je microfoon aan te zetten tijdens een vraag stellen.

NB! Voor deze workshop heb je een OVEN nodig!

Samenvatting

Datum: zondag 20 februari, 2022
Tijd: 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur
Locatie: in jouw eigen keuken met je eigen laptop, tablet of ipad via online meeting platform Zoom
Deelnamegeld: € 34,50 (inclusief 9% btw).
Vooraf krijg je een boodschappenlijst en gereedschappenlijst. Ook het meeting ID en wachtwoord voor de Zoom-meeting. Verder krijg je een korte toelichting over het gebruiken van Zoom.
Achteraf krijg je de volledige recepten via mail toegestuurd.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 18 februari, 2022 door het invullen van onderstaand formulier: