Online kookworkshop: Zweedse keuken zoet – Semlor maken! Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 30 januari om 14.00 uur geef ik een interactieve online kookworkshop gericht op de Zweedse zoete keuken met het thema Semlor maken!

Wij bakken samen echte Zweedse semlor met smaak van kardemom. Dit zijn zoete broodjes die traditioneel gevuld worden met amandelspijs en slagroom. De tijd van de semlor is het voorjaar, voordat de christelijke vaste periode begint voor Pasen.

Tijdens de workshop maken we onze eigen amandelspijs, zo veel lekkerder en puurder dan gekochte spijs. Als alternatief voor de amandelspijs maken we ook vanillecrème. Tegenwoordig bieden meeste Zweedse ‘konditorier’ semlor aan ook met deze alternatieve vulling; voor mensen die niet van amandelspijs houden of voor diegene die een notenallergie hebben. Op deze wijze kan je zelf beoordelen welke vulling jij het lekkerst vindt!

De workshop wordt gegeven via Zoom. Wij gaan samen bakken en koken, ik in mijn keuken die je op het scherm ziet en jij in jouw eigen keuken thuis. 

Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen.

Als je alles klaarlegt hoef je tijdens de workshop niet te zoeken. Tijdens de workshop kan je ook vragen stellen via de chat of door je microfoon aan te zetten tijdens een vraag stellen.

NB! Voor deze workshop heb je een OVEN nodig!

Samenvatting

Datum: zondag 30 januari, 2021
Tijd: 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur
Locatie: in jouw eigen keuken met je eigen laptop, tablet of ipad via online meeting platform Zoom
Deelnamegeld: € 34,50 (inclusief 9% btw).
Vooraf krijg je een boodschappenlijst en gereedschappenlijst. Ook het meeting ID en wachtwoord voor de Zoom-meeting. Verder krijg je een korte toelichting over het gebruiken van Zoom.
Achteraf krijg je de volledige recepten via mail toegestuurd.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 januari, 2022 door het invullen van onderstaand formulier: