jul
01
Online kookworkshop: Zweedse keuken – zoet Door Ingrid Geel Nilsson

Zondag 12 juli om 14.30 uur geef ik een interactieve online kookworkshop gericht op de Zweedse zoete keuken. Zweden heeft een rijke traditie wat betreft koffiedrinken en daarbij lekkere koekjes, cake en koffiebroodjes eten.
Tijdens deze online workshop vertel ik meer over deze traditie en over de FIKA-cultuur van vandaag. 

De workshop wordt gegeven via Zoom. Wij gaan samen bakken, ik in mijn keuken die je op het scherm ziet en jij in jouw eigen keuken thuis.

Vooraf krijg je een boodschappenlijst zo dat je alle benodigde producten in huis kan halen. Verder krijg je ook een lijst met de benodigde gereedschappen. (LET OP: voor deze workshop heb je een OVEN nodig!)

Als je alles klaarlegt hoef je tijdens de workshop niet te zoeken. Tijdens de workshop kan je ook vragen stellen via de chat of door je microfoon aan te zetten tijdens een vraag stellen.

Binnen 2,5 uur maken we een Toscakaka (een cake met lekkere amandel-topping), Wienerstänger (gesneden koekjes met jam en glazuur), Kolakakor (gesneden stroopkoekjes met deze keer gember en chocolade) en Havrekakor (haverkoekjes). Als we tijd over hebben worden de haverkoekjes ook voor de helft in chocolade gedoopt. Met het recept voor drie kleine koekjes en een lekkere cake kom je al een heel eind richting een echte “kafferep”!

Samenvatting
Datum: zondag 12 juli, 2020
Tijd: 14.30 uur tot ongeveer 17.00 uur
Locatie: in jouw eigen keuken met je eigen laptop, tablet of ipad via online meeting platform Zoom
Deelnamegeld: € 34,50 (inclusief 9% btw) per persoon.
Vooraf krijg je een boodschappenlijst en gereedschappenlijst. Ook het meeting ID en wachtwoord voor de Zoom-meeting. Verder krijg je een korte toelichting over het gebruiken van Zoom.
Achteraf krijg je alle volledige recepten via mail toegestuurd.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 10 juli, 2020 door het invullen van onderstaand formulier: