Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Pompoensoufflé Door Ingrid Geel Nilsson

Voor dit recept kan je het beste flespompoen/butternutpompoen gebruiken omdat deze soort pompoen een vaste, stevige vruchtvlees heeft die minder vocht bevat.

5 ovenvaste schalen van ongeveer 200 mlPompoensoufflee liten

250 g geschilde en ontpitte pompoen (ca 200g puree)
boter, om vormpjes mee in te smeren
maïsmeel (of polenta) en parmezaan voor het bestrooien van vormpjes
20 g boter
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
225 ml melk
50 g geraspte parmezaan of ander smakelijke kaas
2,5 el maïsmeel
3 eieren, gesplitst in dooiers en witten

1.             Snij de geschilde pompoen in blokjes en doe ze in een ovenschaal. Bestrooi met olie, zout en peper en bak tot gaar in de oven op 180 graden.
2.             Pureer de gare pompoen en weeg 200 g af.
3.             Beboter de vormpjes en doe een rondje bakpapier in de bodem. Bestrooi de randjes met een mengsel van parmezaan en maïsmeel.
4.             Smelt de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat eventjes bakken tot dat de ui zacht is. Voeg dan de pure toe en daarna de maïsmeel en de melk. Laat het rustig koken tot dat het mengsel dikker wordt.
5.             Voeg van de vuur af de geraspte kaas toe. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de eidooiers een voor een toe en roer goed door.
6.             Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het mengsel.
7.             Vul de vormpjes tot de rand en bak de soufflés in 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten.
8.             Als je de soufflés laat afkoelen en ze uit de vormpjes haalt, kunt je de soufflés ook makkelijk weer opwarmen in 160-170 graden voor ongeveer 10 minuten.