Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Rozenkoekjes Door Ingrid Geel Nilsson

(ongeveer 40 stuks)Rozenkoekjes vierkant klein

300 g tarwebloem
60 g aardappelzetmeel
125 g poedersuiker
1 tl vanillesuiker
1 el geraspte citroenschil
230 g boter, koud, in kleine blokjes gesneden
2-3 el rozenwater
rode levensmiddelenkleur of sap van rode bieten

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Meng alle droge ingredienten en de citroenrasp in een kom.
  3. Voeg de koude boterblokjes toe. Vrijf de boter door de droge ingredienten met de fingers.
  4. Voeg het rozenwater toe, eerst de kleinere hoeveelheid en proef daarna het deeg. Voeg eventueel meer rozenwater toe. De sterkte van dit product kan verschillend zijn afhankelijk van merk. Bewerkt tot een samenhangende deeg.
  5. Voeg als laatste een aantal druppels van jouw gekozen kleurstof toe. Bewerk het deeg kort tot dat je een gemarmeerd effect hebt bereikt.
  6. Maak van het deeg twee even dikke en lange rollen. Leg de rollen op een snijplank en bedek met plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Snij de rollen in ongeveer 1 cm dikke koekjes. Plaats de koekjes op bakplaten bedekt met bakpapier.
  8. Bak in de oven voor 10-12 minuten. Geniet er van!