Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Saffraan-haringsalade Door Ingrid Geel Nilsson

Bij bijna alle Zweedse hoogtijden eten we een of andere vorm van haring. Hier deel ik een recept voor een lekkere, frisse haringsalade die mooi bij Pasen past, ook omdat de salade een mooie gele kleur krijgt van saffraan. Houd je niet van de smaak van saffraan maar wil je toch een gele kleur geven aan de haringsalade kan je kurkuma gebruiken.

Saffraan-haringsalade

125 g ingelegde haring, zoute haring of maatjesharing
1 kleine gekookte aardappel
1 appel
2 hardgekookte eieren
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
100 ml creme fraiche
0,25 g saffraan (fijnmalen in een kleine vijzen of laat even weken in 1 tl water en voeg dit toe aan de salade)
fijngehakte dille
zout en peper

  1. Snijd de haring en aardappel in kleine blokjes.
  2. Schil de appel en snijd ook deze in kleine blokjes.
  3. Pel de eieren en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Meng de blokjes haring, aardappel, appel, eieren en fijngesnipperde rode ui in een kom.
  5. Meng de crème fraiche met de (fijngemalen) saffraan in een kleine kom.
  6. Voeg de crème fraiche-mengsel toe aan het haringmengsel, meng goed.
  7. Voeg fijngehakte dille naar smaak toe.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer als salade of op een geroosterd broodje met wat blaadjes sla als een voorgerecht.