Zweedse keuken – 7 april, 2019 Door Ingrid Geel Nilsson

rödbetor färsk lax

 

Zondag 7 april kan je kennis maken met de heerlijke smaken van Zweden tijdens de workshop Zweedse keuken. De workshop staat in het teken van het voorjaar. We gebruiken de eerste primeur-groenten, verse zalm, Kalles kaviaar, brandnetels en veel meer.

Wat gaan we koken:

Wij maken een buffet van verschillende koude en warme Zweedse gerechten zoals bv.:

  • “gravad lax” (gepekelde zalm)
  • kaviaar soufflé
  • “tunnbröd” (dunnbrood)
  • gebonden soep van primeur-groenten & brandnetels
  • eigen boter maken
  • hasselbacksaardappelen

We maken ook een kleine dessertbuffet met o.a “ostkaka” (Zweedse cheesecake) en rabarberkruimeltaart.

 

Inclusief in de workshop:

– welkomstdrankje en hapje
– uitleg en begeleiding van het bereiden van het Zweedse buffet en dessert
– wijn/fris/water tijdens het diner
– bakje huisgemaakte boter
– alle recepten in pdf-formaat via e-mail na de workshop

De workshop start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Bekijk hier foto’s van een workshop!

De locatie is de mooie en professioneel ingerichte keuken van De Wilg op Mecklenburglaan 3-5, 3581 NV Utrecht (stad).

Min. 8 en max. 10 deelnemers.
Kosten zijn € 72 (inclusief 9% btw) per persoon.

Aanmelding uiterlijk op vrijdag 22 maart!

Welkom!