Zweedse keuken – 16 september, 2018 Door Ingrid Geel Nilsson

Kantareller blåbär närbild nypon rödbetor lingon färsk lax

 

Zondag 16 september kan je kennis maken met de heerlijke smaken van Zweden tijdens de workshop Zweedse keuken. De workshop staat in het teken van herfst, oogsten en inmaken. We gebruiken bospaddenstoelen, blauwe bosbessen, rozenbottel en veel meer.

Tijdens de workshop maken we: appel/tomaten-marmelade, ingelegde paddenstoelen, blauwebosbessenjam en vossenbessenchutney. Van ieder soort krijg je een potje mee naar huis. Zo bewaar je de herfstsmaken om van te genieten tijdens de winter!

 

Wat gaan we koken:

Wij maken een buffet van verschillende koude en warme Zweedse gerechten zoals bv.:

  • in rode bieten “gravad lax” (gepekelde zalm)
  • “tunnbröd” (dunnbrood)
  • “gubbröra” (ansjovis en eiersalade)
  • “järpar” van lamsgehakt
  • “hasselback”-aardappelen

We maken ook een kleine dessertbuffet met o.a “ostkaka” (Zweedse cheesecake).

 

Inclusief in de workshop:

– welkomstdrankje en hapje
– uitleg en begeleiding van het bereiden van het Zweedse buffet en dessert
– wijn/fris/water tijdens het diner
– een potje vossenbessen-chutney, blauwebosbessen-jam, appel/tomaten-marmelade en ingelegde paddenstoelen om mee te nemen naar huis
– alle recepten in pdf-formaat via e-mail na de workshop

De workshop start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Bekijk hier foto’s van een workshop!

De locatie is de mooie en professioneel ingerichte keuken van De Wilg op Mecklenburglaan 3-5, 3581 NV Utrecht (stad).

Min. 8 en max. 10 deelnemers.
Kosten zijn € 70 (inclusief 6% btw) per persoon.

Aanmelding uiterlijk op vrijdag 31 augustus!

Welkom!

One thought on “Zweedse keuken – 16 september, 2018

Comments are closed.