Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Blauwe bessen cheesecake Door Ingrid Geel Nilsson

Dit is een recept voor een heerlijke, gebakken cheesecake die heel romig en zacht is! Bak de taart niet te lang, dan kan hij droog worden.

Bodem:Blauwebessencheesecake
300 g digestieve biscuits, verkruimeld
150 g boter

Vulling:
250 g ricotta
250 g mascarpone
250 g kwark
100 g suiker
50 g maïsmeel
2 tl vanillesuiker
3 eieren
200 ml slagroom
geraspte schil van 3 citroenen
200 g witte chocolade
250 g blauwe bessen (eventueel diepvries, dan ontdooid)

1.     Verwarm de oven voor op 180˚C.
2.     Laat het boter smelten en voeg de verkruimelde biscuits toe.
3.     Doe het kruimeldeeg in de met bakpapier bekleden vorm. Druk de kruimels uit tot een even dikke laag.
4.     Bak in de oven voor 10 minuten, laat daarna afkoelen.
5.     Maak ondertussen de vulling. Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade en blauwe bessen, in een grote kom. Roer het allemaal goed door.
6.     Smelt de chocolade au bain marie en spatel daarna de chocolade door de vulling.
7.     Voeg als laatste de blauwe bessen toe. Spatel ze voorzichtig door de vulling.
8.     Schenk de vulling bovenop de afgekoelde bodem en strijk glad.
9.     Bak de taart voor ongeveer 40 minuten. Doe de oven uit maar laat de taart nog 30 minuten in de oven staan .
10.  Laat de taart geheel afkoelen vóór het snijden. Deze taart is meerdere dagen in de koelkast houdbaar.