Northern Delight
Northern Delight verzorgt catering voor kleine en grotere gezelschappen.
Hier deel ik mijn lekkerste recepten!
Zweedse roltaart met citroen en frambozenjam Door Ingrid Geel Nilsson

Dit is een taart die perfect is om op warme zomerdagen te maken. Hij is makkelijk en snel te maken en duurt alleen 4 minuten in de oven. Dus als je geen zin hebt om te lang in de keuken te staan maar je wilt toch iets huisgemaakt serveren bij de koffie, dan is deze taart perfect 🙂

Ingrediënten:

3 eieren 
125 g suiker
120 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
geraspte schil van een citroen
1 el water
200 ml frambozenjam

suiker voor decoratie

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Klop de eieren en suiker zeer schuimig in een keukenmachine of met een elektrische handmixer.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en geraspte citroenschil en voeg toe aan het beslag samen met het water. Meng kort.
  4. Doe het beslag op een bakplaat bedekt met bakpapier (ongeveer 30 x 40 cm). Spreid het beslag uit tot een dun laagje.
  5. Bak in de oven voor ongeveer 4 minuten.
  6. Leg ondertussen nog een bakpapier (groter dan de bakplaat) op het aanrecht. Bestrooi het bakpapier met een dun laagje suiker.
  7. Haal de bodem uit de oven en keer meteen de bodem met de gebakken kant naar beneden op het gesuikerde bakpapier.
  8. Trek het meegebakken bakpapier los van de bodem. Soms is het handig om het papier licht vochtig te maken met bv. een vaatdoek. Dan laat het papier makkelijker los.
  9. Bestrijk de bodem meteen met de frambozenjam. Rol de roltaart op vanaf de lange kant met behulp van de gesuikerde bakpapier. Rol de taart op in de bakpapier en laat hem even afkoelen.
  10. Snij de taart in plakken. Geniet er van!